Uji dhe shëndeti

Konsumimi i ujit dhe funksionet e trurit kanë një lidhje të drejtpërdrejtë. Mungesa e ujit mund të shkaktojë një sërë simptomash, siç janë: problemet...
Nuk ka shumë gjëra që mund të freskojnë më mirë se një gotë e madhe me ujë akull të ftohtë. Ne mësojmë se nuk ekziston njeri që nuk është dakord se...
Ekzistojnë mendime të ndryshme lidhur me sasinë e ujit që duhet ta konsumojmë në bazë ditore. Nutricionistët dhe punonjësit e sektorit të...
Me siguri keni dëgjuar këshillën që “thotë” se një gotë ujë me limon në mëngjes mund të bëj çudira për organizmin Tuaj. Kjo pije freskuese mundëson...
Ditëve të fundit rajoni u përfshi nga temperaturat tropikale dhe për këtë arsye as që dyshojmë se ju interesoheni si të kaloni më mirë ditët e nxehta...
Punën e parë që duhet ta bëni për të hequr kilogramët e tepërt është të hani më pak ose të zvogëloni sasinë e kalorive që i merrni gjatë ditës....
Lulet tek shumica e njerëzve shkaktojnë lot, por këto lot nuk janë gjithmonë romantike. Përveç përqendrimit më të madh të polenit dhe pluhurit,...
Të gjithë ne e dimë mirë se konsumimi i ujit gjatë muajve të verës është me shumë rëndësi. Por a e dini se konsumimi i sasive të mjaftueshme të ujit...
Hidratimi i drejtë dhe i vazhdueshëm është me rëndësi thelbësore për organizmin tonë. Konsumimi i ujit megjithëse është një nga nevojat kryesore të...
Cila është gjëja e parë që ju kujtohet kur do të përmendet uji i gazuar mineral? Flluskat e ujit dhe shija që të freskon! Por, a e dini se konsumimi...
Gjatë ditëve të verës energjia e diellit ndikon pozitivisht në shëndetin tonë dhe disponimin, por me ardhjen e stinës së vjeshtës dhe me shumë pak...
Megjithëse besojmë se të gjithë ne i dimë mirë rekomandimet lidhur me konsumimin e ujit, ne vendosëm t’ju ofrojmë një sqarim më të hollësishëm, për...
“Përbërësi” kryesor i organizmit tonë – uji, përveç që shuan etjen dhe kujdeset për vetë organizmin, ai ndihmon shumë për parandalimin edhe...
Organizmi i njeriut mund të funksionojë në mënyrë optimale në një temperaturë të caktuar. Në rastet e rritjes së temperaturës së trupit, organizmi ka...
Vera tashmë ka arritur kulmin, ndërsa temperaturat tropikale filluan të ndikojnë në përditshmërinë tonë. Sado që ta duam verën, vapa në raste të...

Faqet