Roli i aminoacidit L-karnitin në organizimin e njeriut

Горска Л -Карнитин

Një numër i madh kërkimesh shkencore ilustrojnë efektin pozitiv të Carnipure për optimizmin e mundësive të individëve aktivë, duke ulur lodhjen dhe duke përmirësuar procesin e kthimit në një gjendje normale. Aminoacidi L-karnitin është një materie ushqyese që gjendet në ushqimin dhe në organizmin e njeriut. Organet dhe qelizat që kanë nevojë për sasi të mëdha energjie, siç janë zemra, muskujt, qelizat imunitare, truri dhe nervat përmbajnë një nivel të lartë L-karnitin dhe nuk mund të funksionojnë siç duhet pa një furnizim të drejtë me aminoacidin L-karnitin. Konsumimi i Carnipure (një lloj i veçantë i aminoacidit L-karnitin), i prodhuar në një kompani zvicerane – Lonza, i cili është pjesë përbërëse e ujit Gorska Sport, ndihmon për t’u kujdesur më mirë për shëndetin dhe për optimizmin e cilësisë së jetës. Pas një aktiviteti të lodhshëm fizik, pija mundëson një rihidratim cilësor, ndërsa L-karniti, si një “trajner” i brendshëm, luan një rol esencial për:

• Prodhimin e energjisë nga yndyrat,

• Sigurimin e kondicionit fizik,

• Kthimin në një gjendje normale pas ushtrimeve,

• Furnizimin e zemrës dhe qelizave imunitare me energji dhe

• Parandalimin e grumbullimit të yndyrave gjatë kohës së ushtrimeve.

Sportistët dhe nutricionistët më të njohur rekomandojnë që pas ushtrimeve intensive të konsumohet L-karnitin, i cili është pjesë përbërëse e ujit Gorska Sport L-karnitin, për të normalizuar nivelin e lëngjeve të organizimit dhe për të mundësuar një rihidratim cilësor, por edhe për të pasur një shëndet më të mirë.