Вода и здравје

Преголемата количина на масти, шеќери и алкохол го оптоваруваат организмот. Лошата вест е дека ова оптоварување може да предизвика и сериозни...
Стресот, премногу кофеин, недостиг на сон и брзиот начин на живот, не само што негативно влијаат врз нашето здравје, туку се одразуваат и врз...
Новогодишните празници сè уште незавршиле, трпезите се полни со храна која привлекува, а се конзумира алкохол почесто. За да може без грижа на совест...
Докажано е дека консумирањето вода благопријатно делува на организмот и има голем број здравствени придобивки. Познато е дека во денот треба да се...
Водата е многу значајна за правилна функција на организмот - правилно работење на органите за варење, на бубрезите, за нормалната структура и ‘...
Децата треба да внесуваат повеќе Л-Карнитин преку исхраната, бидејќи нивниот метаболизам има значајно помал капацитет за произведување на оваа...
За понежниот пол, вечерва препорачуваме природна маска за лице од мед и лимон, која е погодна за сите типови на кожа. Потребно ви е: 1 мал сад, 2...
Колку и да изгледа неверојатно, водата најверојатно е најважниот каталист во губењето на килограмите и спречување на истите да се вратат. Иако...
Водата е еден од главните нутриенти за секој жив организам, а нејзината важност е многу поголема кај децата, отколку кај возрасните. Но, важноста е...
Водењето здрав живот, внесувањето здрава храна и физичка активност се генерални начини како може да ја подобрите вашата форма, да постигнете...

Pages