Вода и здравје

Деновиве сме сведоци на тропските температури кои го зафатија нашиот регион, а поради тоа не се ни сомневаме дека се прашувате како полесно да го...
Основната работа што треба да ја направите за да ги намалите килограмите е да го намалите внесувањето на храната, односно дневната бројка на калории...
Цвеќињата кај многумина од нас предизвикуваат солзи, но не секогаш на романтичен начин. Освен зголемената концентрација на полен и прашина,...
Сите сме свесни дека пиењето повеќе вода во текот на летните месеци е исклучително важно. Но, дали знаевте дека пиењето доволна количина вода во...
Правилната и постојаната хидратација е од суштинско значење за нашиот организам. Пиењето вода, иако е една од основните човечки потреби, честопати...
Која е првата асоцијација на газирана минерална вода? Пенливи меурчиња и освежителен вкус! Но, знаете ли дека постојат бројни предности во...
За време на летните денови, сончевата енергија има позитивно влијание на нашето здравје и расположение, но со означувањето на есента и сè поретките...
Иако веруваме дека сите сме добро запознаени со препораките за внесување доволно вода во организмот, решивме да понудиме малку подлабоко објаснување...
Главната “состојка“ на нашето тело - водата, освен што ја гасне жедта и нè одржува во живот, е моќно средство за справување со бројни тегоби.Наместо...
Телесните функции на вашето тело најдобро функционираат на одредена температура. Кога организмот ќе се загрее, потребно му е ладење. За  да го...
Летото пристигна со полна сила и тропските температури започнуваат да влијаат на нашето секојдневие. Колку и да го сакаме летото, жештината понекогаш...
Овојпат ви укажуваме на предностите при консумирањето на водата и на нејзиното влијание врз функционирањето на целокупниот организам.Водата, како...
Аеробик = air (воздух) + bios (живот) !Една од најпопуларните и современи форми на физичкото оптоварување се фитнес активностите, меѓу кои е и...
Се поголеми научни испитувања го илустрираат позитивниот ефект на Carnipure за оптимизирање на перформансите кај физички активните луѓе, намалувајќи...
Пиењето доволна количина на вода е важно за целокупното здравје, но и за убавината. Целиот труд кој го вложувате во негата е залуден, ако не пиете...

Pages