Вода и здравје

Водата е есенцијална за животот на човекот. Човечкото тело се состои од 70% вода. Податоците од научните истражувања велат дека мозокот и срцето се...
1. Првата придобивка е и повеќе од јасна. Енергетските пијалоци продуцираат чувство на подготвеност, будност и продуктивност.2. Стандардизирана...
Знаете ли како да ја спасите кожата и телото од непотребното страдање во текот на зимскиот период? Остриот и ладен возхух знае да биде непријатен по...
Треската е одбранбен одговор на нашиот имунолошки систем кој се бори против одредена болест. Нејзина цел е да создаде непријателска средина за...
Водата има важен ефект врз главоболките и нивото на расположение. Тоа е само уште една причина плус зошто експертите препорачуваат да се пијат осум...
Нешто кое многу често се занемарува е влијанието на водата и дехидрацијата врз здравјето на косата. Структурата на косата е составена од  една...
Шестмесечното истражување на American Journal of Epidemiology, направено врз 20.000 здрави мажи и жени на возраст над 38 години покажува дека жените...
Хидратацијата е особено важна за децата. Земајќи ја предвид нивната телесна тежина, сосема логично е тие да имаат поголеми барања за вода отколку...
Пиењето вода и функциите на мозокот се директно поврзани. Недостатокот на вода може да предизвика бројни симптоми како: проблеми со фокусот (...
Нема многу работи на светов што се поосвежувачки од голема чаша „мраз“ ладна вода. Веруваме дека не постои човек кој не би се согласил дека понекогаш...
За време на ладните периоди не чувствуваме некоја особена жед, а не сме свесни за тоа дека дехидрацијата влијае лошо на нашите коски. Дехидрацијата...
Веќе знаеме дека консумирањето на доволно течности е важно за вашето здравје. Здравите луѓе, освен што ги задоволуваат своите потреби за вода кога се...
Постојат три типа на спортски пијалаци: изотoнични, хипотонични и хипертонични, во зависност од износот на јаглехидрати кои го содржат во составот....
Постојат многу различни мислења околу тоа колку вода треба да консумираме на дневна база. Нутриционистите и здравствените работници обично...
Веројатно досега сте го чуле советот дека чаша вода со лимон наутро може да направи чудо за организмот. Овој освежителен пијалак има голем број...

Pages