Полнење

Процесот на производство на ГОРСКА вода се состои од два дела:

  • Првиот дел е третман на водата, каде таа се филтрира низ “polish filters” без никаков хемиски третман, при што го задржува својот природен хемиски состав;
  • Вториот дел од процесот на производство на пакувана вода е полнење и пакување во соодветна амбалажа.

Целокупниот процес на полнење на ГОРСКА вода се одвива според “Ultra clean” технологија за производство на пакувана вода, која ги задоволува највисоките светски стандарди за хигиенски здрав,безбеден и квалитетен производ.

За комплетно задоволство на сите вкусови, водата се пакува во ПЕТ и во стаклена амбалажа. Се продава како негазирана, газирана и газирана со вкус на лимон, а ги опфаќа и сите сегменти на пазарот: фамилијарна ПЕТ амбалажа од 6л, 1.5л, 1л, 0.5л и 0.33л за малопродажба и стаклена амбалажа од 1л, 0.25л за ХОРЕКА пазарот. За најмладите ГОРСКА ја произведува ГОРСКА ЈУНИОР при чие производство се врши најстрога контрола на квалитетот и двојна филтрација. ГОРСКА е лидер во полнење и дистрибуција на вода во пакувана, повратна амбалажа од 19 литри и неповратна амбалажа од 10 литри.

Компанијата КОДИНГ ГОРСКА во својот асортиман на производи,  ги вклучува ГОРА негазираните сокови во ПЕТ пакување од 1.5л, 1л и 0.5л со вкус на портокал, праска, зелено јаболко, мултиред, мултивитамин како и Гора негазирани сокови збогатени со пулпа, со вкус на лимон, портокал, мандарина и манго-портокал, во ПЕТ амбалажа од 1.5л и 0.5л. Во палетата на производи, покрај негазираните сокови, влегуваат и  ГОРА газираните  сокови  кола, оранж и газоза, портфолиото е збогатено и со ГОРА ледени чаеви во ПЕТ пакување од 1.5л, 1л и 0.5л со вкус на лимон, праска и брусница. Во сегментот на енергетски пијалоци, се наоѓа енергетскиот пијалак ГОРСКА МЕЧКА кој го има во ПЕТ пакување од 0.33л. За корисниците кои знаат што е најдобро за своето здравје, Горска нуди вода со Л-карнитин како  и Горска Изотоник, во ПЕТ амбалажа од 0,5л со спортско капаче.

Поради сето ова ГОРСКА е единствен и правилен избор за освежување во секоја пригода.