Горска на „Скопско лето 2020“

Настанот „Скопско лето 2020“ пристигна со првиот ден на летото!

Задржувајќи го својот основен белег, почетокот на фестивалот беше одбележан со „Празникот на музиката“ - прекрасната музичка средба која се одржа онлајн на 21-ви јуни.

Целосната програма на фестивалот беше прилагодена на официјалните препораки од здравствените и државните институции.

Сите посетители имаа можност да присуствуваат на настани исполнети со музика, театар, филм и изложби а воедно и да се освежуваат со Горска вода.

Горска во ритам со 41-то издание на „Скопско лето“.