Бесплатно освежување за сите учесници на “Охридскиот Меѓународен Атлетски Маратон 2019”

Маратонската традиција од 1976 година продолжува! Оваа година, покрај традиционалната 30-километарска патека, љубителите на трчањето имаа можност  се пријават и на штафетна трка во 3 делници од по 10км.

Охридскиот Меѓународен Атлетски Маратон е настан со 33 годишна традиција, а бројот на учесници од година во година  постепено се зголемувал. Истиот се оддржа на 8-ми Септември во Охрид.

Сите учесници  на маратонот  имаа можност да се хидрираат и да ги надополнат изгубените количества на течности со Горска вода.

Горска во ритам со охридскиот маратон до нови рекорди!